Лабрадор ретривер, стандарт породы, история, воспитание


http://www.xn--80aacn5awld.in.ua/articles/1/73/labrador-ts-kav-fakti/

Версия для печати / Оригинальная версия





Лабрадор - цікаві факти

Лабрадор - спортсмен 
  • Лабрадор за 3 секунди набирає швидкість 20 км / год
  • Плаває зі швидкістю 5 км / год, що в два рази перевищує швидкість плавання качки і равняеется середньої швидкості ходьби людина
  • Пірнає на глибину до 14 метрів
  • Може проплисти під водою 25 метрів
  • Стрибає в довжину на 8 метрів.

Нюх у лабрадора на 25% перевершує нюх німецької вівчарки.


Лабрадор дуже розумна собака 

За результатм дослідження вчених з Університету Британської Колумбії у Ванкувері (Канада) лабрадор зайняв 7 місце в рейт ярмі собак з розвитку інтелекту. Він здатний розуміти 250 слів і жестів.

Можна додати, що з урахуванням його бажань прислужитися господареві і навчатися його місце в рейтингу повинно було бути вище. У лабрадора прекрасна пам'ять.Лабрадор-поводир запам'ятовує 4 5 маршрутів. Для порівняння німецька вівчарка, яка посіла в рейтингу 3 місце, запам'ятовує в 2 рази менше число маршрутів.


Лабрадор вважається найпопулярнішою породою собак у світі

За кількістю лабрадори перевершують Какку-небудь іншу породу собак як мінімум в наступних країнах: Австралії, Канаді, Новій Зеландії, Ізраїлі, Швеції, Фінляндії, Великобританії та США. Причому в двох останніх країнах число лабрадорів більш ніж в 2 рази перевершує йде за нею наімболее популярну породу. У США лабрадори лідирують з 1991 р. Останнім часом щорічно в США реєструють близько 120 тис. лабрадорів. У США 60-70% собак-поводирів лабрадори. 
 


Лабрадор - довгожитель 

Тривалість життя в середньому 18-20 років. До книги Рекордів Гіннесу занесений лабрадор, який прожив 27 років.


Лабрадор - сищик 

У Великобританії лабрадор Йоги виявив 490 вантажів з наркотиками. За це він отримав Золоту Лицарську медаль. 

Лабрадор Зенжір (Zanjeer) іспользовлся в боротьбі з тероризмом в 1993 р. в Мумбаї (Бомбей), Індія. Він виявив під час своєї служби 57 бомб кустарного виготовлення, 175 пляшок із запальною сумішшю, 11 видів озброєнь, 242 гранат та 600 детонаторів. Його найбільший внесок у міську поліцію полягав у виявленні 3329 кг гексогену. Він також допоміг виявити 56 гвинтівок і п'ять 9-міліметрових пістолетів. 

Два чорних лабрадора Лаки і Фло розшукові собаки, які прославівілісь в Малайзії в 2007 році. Вони відшукали 2 мільйонів піратських підроблених DVD-дисків. Вони стали першими собаками, удостоєним в Малайзії, нагороди за видающіюся службу. Їх життя були застраховані на £ 30 000.


Лабрадор - діагностик 

В ході проведених в Японії експериментів собака породи лабрадор довела свою здатність винюхувати рак у людей. 

Дані про це дослідження публікує медичний журнал Gut. Вони підтверджують раніше висловлювалися припущення про те, що собаки здатні розпізнавати ранні стадії захворювання різними формами раку, в тому числі рак шкіри, сечового міхура, легенів, яєчників і грудей. 

Дослідники з університету Кюсю використовували 8-річну суку породи лабрадор (Марина), якою були запропоновані п'ять зразків стільця і повітря, що видихається, чотири з них здорових людей і один - ракового пацієнта. 

Лабрадор успішно відрізнив зразок дихання в 33 з 36 випадків. Ще більш точними виявилися його результати при аналізі зразків стільця - 37 з 38. При цьому він визначив ознаки навіть ранньої стадії раку кишечника, яка складно піддається діагностиці.



Лабрадор президента Філліпін Корассон Акіно загинув захищаючи її життя. Це єдиний випадок коли пес був похований в президентському садку з офіцерськими почестями.

 

Автор: admin от 14.03.2012





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на сайт | Powered by CMS Status-X 1.04