Лабрадор ретривер, стандарт породы, история, воспитание


http://www.xn--80aacn5awld.in.ua/articles/1/64/labrador-povodir-viv-v-sl-pogo-z-palayuchogo-budinku/

Версия для печати / Оригинальная версия





Лабрадор-поводир вивів сліпого з палаючого будинку

Лабрадор-поводир по кличці Салт врятував свого сліпого господаря від неминучої смерті. Вірний друг вивів колумбійця Омара Ріверу, що працює в США, з вже горіла вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку.

Рівера перебував у своєму офісі на 71-му поверсі хмарочоса. "Ще при звуці наближався літака я відчув, що Салт занервував, а після вибуху вимогливо потягнув до сходів", - розповів Рівера журналістам. Вірний друг терпляче, сходинка за сходинкою, по осколках скла, в диму прокладав шлях господареві до порятунку. Спуск зайняв більше години. "Весь цей час я повністю залежав від чотириногого друга. Коли ми вибралися з будівлі, навколо, як я міг зрозуміти, вже сипалися уламки і хмарочос починав руйнуватися", - повідомив Рівера. Вірний поводир ще довго вів свого господаря від місця катастрофи і зупинився, лише коли йому вже нічого не загрожувало. 

Лабрадори - порода собак виключно віддана людині, з доброзичливим характером.Рятувальник на воді і на суші, лабрадор готовий пожертвувати собою заради будь-якої людини, не кажучи вже про господаря, тому у всьому світі вважається кращим поводирем незрячих, помічником інвалідам, нянькою для дітей. "Салт зі мною 4 роки, це дуже розумна, вірна і добра собака, яка супроводжує мене всюди і врятувала мені життя", - сказав Рівера. 

Джерело: 
"Московська правда", 22.09.2001

 

Автор: admin от 10.03.2012





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на сайт | Powered by CMS Status-X 1.04