<< Март 2024 >>
  Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Вс.
>  26  27  28  29 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30 31




Лабрадор-рятувальник Лаки став для Сибіру псом N1, ворогом лавин

Кузбасский пес знайшов людину під лавиною 

На сибірських навчальних курсах по «лавіноведенію» відзначився лабрадор кузбаських рятувальників на прізвисько Лакі.
Усміхнена морда білої собаки, що зачув людини під своїми лапами і почала рити метровий замет, нічим не відрізнявся від сніжної цілини навколо, показала рятувальникам: 
- Треба рятувати. І терміново! 
І заробила лапами, а рятувальники - лопатками. 
Так, з-під снігу, піднявши вихор снігових бризок, і витягли чоловіка. Злегка очманіло - від лежання під навчальної лавиною - по-справжньому. І щасливого. 

Лаки увійшов до трійки кращих собак Сибіру, навчених того, як шукати і знаходити людей після сходу лавин 
Фото: прес-служби Кемеровського обласного пошуково-рятувального загону 
І Лаки теж був щасливий. Заглядав врятованому в очі: 
- Ти як? 
... До цього фінального завдання - пошуку 3 людей, які потрапили в навчальну лавину, - з 15 собак, які приїхали з різних кінців Сибіру на базу Сибірського регіонального центру спортивної підготовки і реабілітації рятувальників «Ергак», яка знаходиться в горах на стику Тиви та Хакасії, після тижня «учебки» сувора комісія допустила лише трьох псів. 
Свого пса - з бази «Ергак», пса-рятувальника - з Красноярська і Лакі, що працює в кузбасівській обласному пошуково-рятувальному загоні, теж рятувальником. 
- На те, щоб знайти людей під снігом, всі три пса витратили менше хвилини. І виконали це найскладніше завдання одночасно, - каже Іван Шилін, начальник відділу зі зв'язків з громадськістю Кемеровського обласного пошуково-рятувального загону. - Так що наш Лаки увійшов до трійки кращих собак Сибіру, навчених того, як шукати і знаходити людей після сходу лавин. 
До речі, від Кузбасу на ці збори їздив не тільки півторарічний Лаки, але і його ровесник, чорний лабрадор Барі разом з кінологами Ольгою Коломоєць і Людмилою Гущиної. Там собаки дізналися, що таке лавина і як з нею боротися. Всі заліки за тиждень обидві собаки здали на 4 і 5. А в фіналі Лаки вирвався вперед. 
Між іншим, минулої осені особливий ніс Лаки допоміг йому знайти в тайзі засипане листопадом тіло жінки, що пішла за грибами, заблукав і загиблої в лісі. І тоді він дуже переживав, що не встиг знайти людину живою.

 

 
Джерело: 
kem.kp.ru

 

Автор: admin от 10.03.2012





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на сайт | Powered by CMS Status-X 1.04 | Контакты